Amerikaanse rechter verwerpt verkrachtingszaak tegen Cristiano Ronaldo

Amerikaanse rechter verwerpt verkrachtingszaak tegen Cristiano Ronaldo

12-06-2022 10:28 Laatste update: 12:13
58

Een Amerikaanse rechter heeft de zaak tegen Cristiano Ronaldo vanwege een mogelijke verkrachting verworpen. De Portugese ster werd ervan beschuldigd in 2009 een vrouw in Las Vegas te hebben verkracht. Drie jaar geleden werd ook al afgezien van strafvervolging vanwege een gebrek aan bewijs.

Volgens de rechter heeft de advocaat van het vermeende slachtoffer gebruik gemaakt van gelekte en gestolen documenten met daarop vertrouwelijke gesprekken van Ronaldo met zijn team van juristen. Een eerlijk proces is daardoor niet mogelijk, meldt AP. Ook is het door de handelswijze van de advocaat niet meer mogelijk om een nieuwe rechtszaak tegen de 37-jarige aanvaller te beginnen.

Wedden

Meer odds

Model Kathryn Mayorga zegt in 2009 door Ronaldo verkracht te zijn in een hotel in Las Vegas. De Manchester United-ster heeft altijd beweerd dat er sprake was van wederzijdse instemming. Hij zou de vrouw wel een zwijgcontract hebben laten tekenen in ruil voor 375.000 dollar, zo'n 357.000 euro. Mayorga wilde die overeenkomst ongeldig laten verklaren en zou miljoenen dollars hebben geëist.