Willem II haalt met eerste aanwinst na degradatie veel KKD-ervaring binnen

Willem II haalt met eerste aanwinst na degradatie veel KKD-ervaring binnen

13-06-2022 13:50 Laatste update: 14:40
32

Erik Schouten verruilt de Eredivisie voor de Keuken Kampioen Divisie. Willem II neemt de dertigjarige verdediger transfervrij over van SC Cambuur.

Schouten is de eerste versterking van Willem II sinds de Tilburgse club degradeerde. De verdediger, die sinds 2019 voor Cambuur uitkwam, heeft een driejarig contract ondertekend. Vorig seizoen speelde hij 29 wedstrijden in de Eredivisie. Schouten en Cambuur werden het niet eens over een contractverlenging.

"Willem II is een grote club en heeft een Eredivisie-waardige uitstraling", reageert Schouten op de website van zijn nieuwe werkgever. Hij neemt veel ervaring mee. "De Eerste Divisie is een onvoorspelbare competitie. De entourage is anders. Je voetbalt in kleinere stadions met over het algemeen minder supporters en in plaats van in de Arena speel je op De Toekomst. Daar moeten we niet van opkijken, als we met z'n allen de schouders eronder zetten en opereren als team, ben ik ervan overtuigd dat er mooie dingen kunnen ontstaan."

Teun Jacobs, technisch manager van Willem II, is blij met de komst van Schouten. "Erik is een echte leider met ruime ervaring in verschillende competities. Hij kent de klappen van de zweep als het gaat om de promotiestrijd. We zijn verheugd dat, ondanks de interesse van meerdere clubs, Erik voor Willem II kiest."