Linssen heeft buitenlands avontuur eindelijk te pakken en verlaat Feyenoord

Linssen heeft buitenlands avontuur eindelijk te pakken en verlaat Feyenoord

27 juni - 07:05 Laatste update: 08:04
38

Bryan Linssen heeft zijn buitenlandse avontuur te pakken. De aanvaller (31) verruilt Feyenoord definitief voor de Japanse topclub Urawa Red Diamonds.

De transfer van Linssen zat eraan te komen, maar het duurde lang tot het papierwerk was afgerond. Het is de eerste keer dat de oud-speler van Fortuna Sittard, MVV, VVV-Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen en Vitesse in het buitenland gaat spelen.

Een maand geleden speelde Linssen zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord, als invaller tijdens de verloren Conference League-finale tegen AS Roma. Hij kwam tot 91 officiële optredens en was goed voor 28 goals en zestien assists. In de loop van het afgelopen seizoen verloor de Limburger zijn basisplaats aan Cyriel Dessers.

Bij Urawa Red Diamonds komt Linssen één landgenoot tegen: Alex Schalk, eveneens een aanvaller, streek enkele maanden geleden neer bij de Japanse club, die uitkomt in de Aziatische Champions League.

Linssen tekent voor tweeënhalf jaar in Japan. "Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe hoofdstuk", zegt hij. "Bij Feyenoord heb ik een geweldige tijd gehad, dat maakt me trots. Maar ik heb er ook altijd van gedroomd om in het buitenland te spelen. Met deze transfer komt deze droom uit. Urawa is een geweldige club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s