Fortuna Sittard bereidt megatransfer voor en zet in op komst Yilmaz

Fortuna Sittard bereidt megatransfer voor en zet in op komst Yilmaz

13-06-2022 22:50 Laatste update: 13-06-2022 22:50
107

Fortuna Sittard werkt aan de komst van de Turkse spits Burak Yilmaz. De spits van Lille OSC beschikt over een aflopend contract, waardoor de Limburgers een brutale poging gaan wagen voor de topspits, melden bronnen aan VoetbalPrimeur na berichtgeving van Voetbal International.

De naam van Yilmaz gonst al enige tijd in Sittard. Het is onduidelijk hoe realistisch de kans is dat Yilmaz volgend seizoen op de Nederlandse velden speelt, al gaat Fortuna serieus werk maken van zijn komst. De 36-jarige aanvalsleider speelde gedurende zijn carrière 77 wedstrijden voor de Turkse nationale ploeg en maakte furore in het shirt van onder meer Besiktas en Galatasaray.

Yilmaz speelde sinds 2002 onafgebroken in zijn vaderland, maar verkaste in 2020 naar Lille. Daar had hij  met zestien competitietreffers een aanzienlijk aandeel in het landskampioenschap van de club. Ook het Nederlands elftal kreeg recent nog te maken met de routinier. In maart 2021 maakte de spits een hattrick tegen Oranje, waardoor Nederland in Turkije met 4-2 onderuit ging, in de start van de WK-kwalificatie.

Fortuna is nog niet erg actief op de transfermarkt. De optie tot koop in het contract van Ivo Pinto werd gelicht, maar Yilmaz wordt mogelijk de eerste aanwinst en kan meteen één van de grootste transfers uit de clubgeschiedenis van de Limburgers worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie