Feyenoord begint seizoen met lastig uitduel, Ajax ook uit, PSV tegen promovendus

Feyenoord begint seizoen met lastig uitduel, Ajax ook uit, PSV tegen promovendus

14-06-2022 16:53
84

De KNVB heeft dinsdag informatie gedeeld over de eerste speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Kampioen Ajax en nummer drie Feyenoord beginnen met een uitduel, terwijl bekerwinnaar PSV in speelronde één een thuiswedstrijd mag afwerken.

Het nieuwe Eredivisie-seizoen begint op vrijdag 5 augustus, als sc Heerenveen en Sparta Rotterdam om 20.00 uur tegenover elkaar staan in Friesland. De tweede wedstrijd van het seizoen staat een dag later op de planning, als Ajax om 16.30 uur op bezoek gaat bij Fortuna Sittard.

Enkele uren later, dus ook op zaterdag, is rivaal PSV aan de beurt: de Eindhovenaren spelen dan in eigen huis tegen promovendus FC Emmen. Op zondag wordt de op papier interessantste wedstrijd van speelronde één afgewerkt: Feyenoord begint het Eredivisie-seizoen met een lastige uitwedstrijd bij Vitesse. In de afgelopen voetbaljaargang liepen de Rotterdammers nog tegen een nederlaag aan in het GelreDome.

Op woensdagochtend zal de KNVB ook de invulling van de andere 33 speelrondes bekendmaken. Het gaat dan wel om een conceptspeelschema: richting het begin van het seizoen kan er nog het één en ander veranderen.