Engeland rouwt om historische vernedering: 'Giftige sfeer, wat een puinhoop'

Engeland rouwt om historische vernedering: 'Giftige sfeer, wat een puinhoop'

15-06-2022 08:30 Laatste update: 11:37
81

Engeland likt de wonden na historische Nations League-nederlaag tegen Hongarije (0-4). Voor het eerst sinds 1928 ging de verliezend EK-finalist op eigen bodem met minimaal vier goals verschil onderuit.

In de laatste interlandperiode van het seizoen wist Engeland niet één wedstrijd te winnen (1-0 tegen Hongarije, 1-1 tegen Duitsland en 0-0 tegen Italië). 'De ergste thuisnederlaag in meer dan negentig jaar dwingt bondscoach Gareth Southgate om te overwegen of zijn Nations League-experiment werkt met het WK in het vooruitzicht', reageert de BBC.

Slechts drie van de veertien rapportcijfers die Sky Sports uitdeelt, zijn een voldoende. John Stones scoort met een 3 het laagst. Hij was verdedigend kwetsbaar en kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart, al was dat zéér zwaar gestraft. 'Een nachtmerrie', typeert Sky Sports zijn optreden. 'Mist de autoriteit en het leiderschap dat Engeland van hem nodig heeft.'

The Guardian luidt de noodklok. 'Wat een puinhoop. Southgate wist dat hij een overwinning nodig had om de rust enigszins te herstellen, maar wat de Engelse bondscoach kreeg was een nieuw en kronkelig dieptepunt: de zwaarste nederlaag in zijn bijna zesjarige ambtstermijn. En muiterij onder het thuispubliek.'

You don't know what you're doing!, klonk na de 0-3 van Hongarije op Molineux. 'De sfeer was giftig en het werd nog erger', aldus The Guardian. Southgate reageerde door Harry Maguire in te brengen voor Bukayo Saka. You're getting sacked in the morning, rolde niet lang daarna van de tribunes.

Volgens The Daily Mail moet het Engelse voetbal zich ernstig zorgen maken. 'Hongarije heeft een dramatisch Engeland voor schut gezet. Deze interlandperiode moest dienen als een morele boost richting het WK, maar is volledig de andere kant op geschoten.' The Mirror spreekt tot slot van 'één van Southgate's donkerste dagen.' Engeland treft Iran, de Verenigde Staten en Wales in de groepsfase van het WK.