'Brama (35) gaat met Twente Europa in, ook Brenet en Mokotjo op eerste training'

'Brama (35) gaat met Twente Europa in, ook Brenet en Mokotjo op eerste training'

15-06-2022 13:43
25

Routinier Wout Brama gaat waarschijnlijk met FC Twente Europa in. De 35-jarige routinier beschikt over een aflopend contract en speelde vorig seizoen weinig, als gevolg van fysieke ongemakken: volgens TC/Tubantia is een akkoord over contractverlenging echter in de maak.

Brama speelde tussen 2005 en 2014 voor FC Twente, kwam daarna uit voor PEC Zwolle, FC Utrecht en Central Coast Mariners en keerde in 2018 terug. Vorig seizoen speelde Brama eind november zijn negende en laatste wedstrijd: FC Twente wilde daardoor eerst garanties dat hij nog fit genoeg zou zijn om een jaar door te gaan. Beide partijen lijken elkaar echter te vinden en Brama zal vrijdag aanwezig zijn tijdens de eerste training, meldt TC/Tubantia.

Hetzelfde geldt voor Joshua Brenet. De back kwam eind januari over van Hoffenheim, tekende voor een half jaar en werd al gelinkt aan Feyenoord en PSV. Brenet heeft nog geen beslissing genomen, maar blijft voorlopig meetrainen. Oude bekende Kamohelo Mokotjo, die in januari al stageliep, mag opnieuw proberen een contract in de wacht te slepen. De Zuid-Afrikaan speelde tussen 2014 en 2017 voor FC Twente, kwam daarna uit voor Brentford en FC Cincinnati en zit sinds afgelopen najaar zonder club.