Janssen haalt bekende binnen bij VVV: 'Moderne trainer die goed kan samenwerken'

Janssen haalt bekende binnen bij VVV: 'Moderne trainer die goed kan samenwerken'

16 juni - 10:40
28

Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel: Rick Kruys is de nieuwe hoofdtrainer van VVV-Venlo. Technisch directeur Willem Janssen, die afgelopen seizoen bij FC Utrecht nog samenwerkte met Kruys, haalt de oefenmeester naar Limburg.

In het afgelopen seizoen was Kruys actief als interim-trainer bij Utrecht na het ontslag van René Hake. De geboren Utrechter wist de play-offs te behalen, maar daarin was Vitesse te sterk. Volgend seizoen is Henk Fraser de coach van Utrecht, waardoor Kruys naar Venlo kan vertrekken. In de Domstad had Kruys nog een doorlopend contract. Bij VVV tekent hij voor twee seizoenen.

Kruys zette nog niet eerder zijn handtekening onder een contract als hoofdtrainer in het betaald voetbal. "Dit is voor mij een mooie stap naar een hele mooie club", vertelt hij tegenover de clubkanalen. "Ik ben na de gesprekken met VVV erg enthousiast geworden en ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan. (...) Er liggen mooie uitdagingen bij VVV en ik hoop dat we het team in de voorbereiding goed neer kunnen zetten en de supporters enthousiast kunnen maken. Ook al zijn de andere teams in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen erg sterk, een club als VVV moet natuurlijk altijd voor de play-offs gaan."

Janssen legt uit waarom hij kiest voor de voor hem bekende Kruys. "Rick is een moderne en ambitieuze trainer die goed kan samenwerken. Bovendien heeft hij veel aandacht voor de individuele ontwikkeling van spelers. Daarmee voldoet hij aan het profiel dat we zochten. Rick is een hele talentvolle trainer die zich naast grote trainers heeft ontwikkeld tot de trainer die hij nu is. Hij heeft een duidelijke voetbalvisie en is in staat om die visie over te brengen op onze spelersgroep."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie