'Sporting laat oude Dordrecht- en Den Bosch-bekende gratis naar NEC gaan'

'Sporting laat oude Dordrecht- en Den Bosch-bekende gratis naar NEC gaan'

17-06-2022 21:52
204

NEC gaat zijn nieuwe aanvalsleider uit Portugal halen. Pedro Marques speelde tijdens het seizoen 2019/2020 voor FC Dordrecht en FC Den Bosch en is volgens Record weer op weg naar Nederland.

Marques staat nog één seizoen bij Sporting Portugal onder contract, maar heeft pas twee wedstrijden voor de hoofdmacht gespeeld en is al vier keer verhuurd. Na zijn seizoen in Nederland is de spits bij Gil Vicente en Famalicão gestald. Volgens Record is Sporting nu bereid om hem transfervrij te laten gaan en gaat hij voor drie seizoenen bij NEC tekenen. Als de Nijmegenaren Marques later doorverkopen, gaat een deel van de opbrengst naar het Estádio José Alvalade.

NEC zit niet ruim in de spitsen: huurling Ali Akman keert terug bij Eintracht Frankfurt, Pedro Ruiz is zwaar geblesseerd en ook Wilfried Bony kampt met fysieke ongemakken, met het einde van zijn contract in zicht. Marques staat op het punt om terug te keren in het land waar hij zijn beste seizoen kende: in 26 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden kwam hij tot veertien goals en negen assists namens FC Dordrecht en FC Den Bosch.