Slutsky verwacht positief nieuws voor Feyenoord en Til: 'Bijvoorbeeld een jaar'

Slutsky verwacht positief nieuws voor Feyenoord en Til: 'Bijvoorbeeld een jaar'

18-06-2022 08:32
35

De status van buitenlandse voetballers in Rusland is nog onduidelijk. De FIFA en UEFA moeten nog een definitief oordeel vellen, maar Leonid Slutsky heeft wel een vermoeden.

Door de inval in Oekraïne is de situatie van buitenlandse spelers met een doorlopend contract in Rusland onduidelijk. "In theorie zijn er drie opties", zegt de voormalig Vitesse-trainer, die dit seizoen met Rubin Kazan degradeerde, op de website van zijn club. "De eerste is dat de buitenlandse spelers transfervrij worden. De tweede is dat hun contracten, bijvoorbeeld voor een jaar, worden opgeschort omdat onze clubs toch van Europese competities zijn uitgesloten. Of de spelers wordt verteld dat ze per 1 juli gewoon moeten terugkomen."

Slutsky ziet de bui al hangen voor de Russische clubs. "Welke kant het opgaat is moeilijk te zeggen. Maar mijn voorspelling is de tweede optie. De vraag is alleen voor hoelang." Als de Russische coach gelijk krijgt, dan wordt het onder meer voor Feyenoord een stuk eenvoudiger om Guus Til nog een jaar in De Kuip te houden. De aanvallende middenvelder werd dit seizoen gehuurd van Spartak Moskou.

Frank Arnesen sprak al van een ingewikkelde kwestie. "Niemand mag nu zakendoen met die clubs, want je kunt geen geld overmaken of geld van ze ontvangen. Ik verwacht niet dat spelers daar transfervrij weg mogen, maar misschien zijn er wel andere mogelijkheden", zei de technisch directeur in het Algemeen Dagblad.