'Overmars werkt na Janssen aan volgende stunt: Mertens en Alderweireld prioriteit'

18 juni 2022 om 09:15

Marc Overmars en Mark van Bommel willen voor nog meer transfervuurwerk zorgen bij Royal Antwerp FC. Na Vincent Janssen wil de Belgische club zich ook versterken met Dries Mertens en Toby Alderweireld, meldt Het Laatste Nieuws.

Volgens de Belgische krant heeft Antwerp inmiddels contact opgenomen met Mertens, die uit zijn contract loopt bij Napoli. De 35-jarige Rode Duivel was graag langer bij de Italiaanse club gebleven, maar bereikte geen akkoord met I Partenopei. Daar wil technisch directeur Overmars van The Great Old op inspelen. De club informeerde al bij de oud-speler van FC Utrecht en PSV of hij de stap ziet zitten.

Mertens is een oude bekende van Van Bommel. De Nederlandse trainer en de aanvaller speelden in het seizoen 2012/2013 nog samen in Eindhoven. Voor Mertens zou een terugkeer naar België interessant kunnen zijn, aangezien hij net vader is geworden. Hij heeft een 'exotischer' avontuur echter nog niet uitgesloten.

Naast Mertens wil Overmars ook Alderweireld naar de Bosuil halen. De ex-verdediger van Ajax, Atlético Madrid en Tottenham Hotspur is momenteel actief in Qatar. Beide ervaren internationals passen in de koers van Antwerp, dat graag grote namen in huis haalt. Vorige zomer werd Radja Nainggolan al aangetrokken.

De komst van Mertens en Alderweireld zou een flinke financiële inspanning vergen, maar dat vormt voor de ambitieuze en steenrijke eigenaar Paul Gheysens geen beletsel.