'Timber heeft goed nieuws voor Ajax en deelt Ten Hag boodschap mede'

'Timber heeft goed nieuws voor Ajax en deelt Ten Hag boodschap mede'

18-06-2022 16:34
168

Jurriën Timber wil ook volgend seizoen bij Ajax spelen, meldt The Guardian. Volgens de krant heeft Erik ten Hag te horen gekregen dat de Oranje-international besloten heeft er nog een jaar in Amsterdam aan vast te plakken.

Het is bekend dat Ten Hag Timber graag wilde meenemen naar Old Trafford. Hoewel de transfermarkt nog tot eind augustus geopend is, heeft de verdediger zijn toekomstknoop nu al doorgehakt. Volgens het Britse medium wil Timber garantie op speeltijd hebben. In dat kader valt zijn keuze op een langer verblijf bij Ajax, zodat hij zich daar in de basis bij Louis van Gaal kan spelen voor het aanstaande WK.

Ajax wilde naar verluidt om en nabij veertig miljoen euro ontvangen voor Timber, wanneer hij wel naar United had gewild. Dat bedrag had voor The Mancunians geen probleem gevormd, al had de garantie op speeltijd dat wel. Met aanvoerder Harry Maguire en Raphaël Varane beschikt United over twee centrale verdedigers, die het afgelopen seizoen het merendeel van de wedstrijden hebben gespeeld. United kon niet garanderen dat Timber zich daartussen had gespeeld. 

Bij Ajax beleefde Timber het voorbije seizoen zijn definitieve doorbraak. De verdediger speelde dertig Eredivisie-wedstrijden en incasseerde samen met Lisandro Martínez slechts negentien treffers.