'Lening van 6,5 miljoen, besparing van 1,2 miljoen bij Willem II: raad nog oneens'

'Lening van 6,5 miljoen, besparing van 1,2 miljoen bij Willem II: raad nog oneens'

21 June - 08:39
34

Ondanks de degradatie uit de Eredivisie is het de bedoeling dat Willem II het Koning Willem II Stadion overneemt van de gemeente Tilburg. De Tricolores zouden daarmee 1,2 miljoen euro huur per jaar uitsparen.

Dat Willem II zijn onderkomen in eigen beheer wilde nemen, was al langere tijd duidelijk. De nummer voorlaatst van het vorige Eredivisie-seizoen zou daarvoor een lening van 6,5 miljoen euro moeten afsluiten, om de overname mogelijk te maken.

De Tilburgse gemeenteraad moet nog wel instemmen met de precieze voorwaarden van de constructie. De lokale fracties van PvdA, GroenLinks, D66, ONS Tilburg en VoorTilburg hopen op een garantstelling, waardoor Willem II de lening af kan sluiten. 'Ze wilden onder meer dat Willem II gedurende de looptijd van de lening geen grote investeringen kan doen zonder toestemming van de gemeente. Ook moet de lening sneller worden afgelost', schrijf het Brabants Dagblad. Andere partijen zijn het daar niet mee eens: zo vindt LokaalTilburg dat Willem II 'hiermee feitelijk onder curatele' komt te staan, terwijl de club wel financieel gezond is.

De Tricolores zijn ondertussen begonnen aan de eerste training van het nieuwe seizoen. Erik Schouten en Thibaut Lesquoy zijn binnengehaald als nieuwe spelers, terwijl Nick Doodeman (SC Cambuur) ook onderweg is. Het contract van Ulrik Jenssen is ontbonden en John Yeboah gaat ook vertrekken, meldde de club maandag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s