'Als Marcel bij PEC algemeen directeur was gebleven, was hij nu nog onze trainer'

'Als Marcel bij PEC algemeen directeur was gebleven, was hij nu nog onze trainer'

21 June - 09:19
4

Be Quick '28 uit Zwolle moet plotseling op zoek naar een nieuwe trainer, na het vertrek van Marcel Boudesteyn. De vijftig jaar oude ex-prof kan het trainerschap niet meer combineren met zijn werkzaamheden bij PEC Zwolle.

Boudesteyn begon vorig seizoen als algemeen directeur bij PEC, maar is inmiddels technisch directeur geworden. "Marcel had donders graag doorgewild. Maar het valt simpelweg niet te combineren", laat voorzitter Bart Venema weten aan De Stentor. "Dat heeft dus puur te maken met zijn nieuwe functie. Als Marcel bij PEC algemeen directeur was gebleven, was hij nog steeds onze trainer geweest."

De club liet vrijdag in een eerste reactie weten 'onaangenaam verrast' te zijn, maar de beslissing van Boudesteyn wel te begrijpen. "Het tijdstip is gewoon heel vervelend. Wij moeten op zoek naar een vervanger op het moment dat de meeste trainers al een club hebben", verduidelijkt Venema. De opvolger van Boudesteyn heeft grote schoenen te vullen, na de tweede plek die vorig seizoen werd behaald in de tweede klasse. "We hebben een fantastisch seizoen met Marcel gehad, boven verwachting gepresteerd. Dus wij gunnen hem deze stap van harte. Dus gaan we ook niet moeilijk doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s