Trio arbiters niet aangesteld na slechte prestatie

Trio arbiters niet aangesteld na slechte prestatie

18-01-2008 17:00

Pieter Vink floot afgelopen zaterdag Feyenoord-PSV. Hij gaf daarin Feyenoord-middenvelder Nick Hofs een discutabele tweede gele kaart, en loog vervolgens tegenover de pers over de reden van zijn beslissing. Ook kende hij PSV, na een overtreding op Danko Lazovic, ten onrechte geen penalty toe.

Ben Haverkort verzuimde NEC afgelopen vrijdag een zuivere penalty toe te kennen, waarop FC Twente de gelijkmaker maakte.

Nijhuis werd fel bekritiseerd na zijn optreden in het duel tussen FC Utrecht en Sc Heerenveen, waarin hij onder meer een onterechte penalty aan Heerenveen toekende en Utrecht-coach Willem Van Hanegem al eerder had moeten wegsturen.

De beslissing van de KNVB is opvallend, aangezien scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg eerder liet weten dat scheidsrechters in Nederland niet geschorst kunnen worden. KNVB-directeur Henk Kesler denkt echter dat de voetbalbond wel degelijk maatregelen moet nemen bij wanprestaties van scheidsrechters. Daarbij zei hij dat het niet aanstellen van arbiters in de praktijk ook op hetzelfde neerkomt als het schorsen van scheidsrechters.