'Chelsea hoopt op spectaculaire dubbeldeal met City: ook Aké in beeld'

'Chelsea hoopt op spectaculaire dubbeldeal met City: ook Aké in beeld'

21-06-2022 11:55
23

Chelsea hoopt niet alleen Raheem Sterling, maar ook Nathan Aké over te nemen van Manchester City. De Oranje-international is in beeld als opvolger van Antonio Rüdiger, die transfervrij naar Real Madrid vertrok.

Dat meldt The Telegraph. Chelsea-manager Thomas Tuchel is al sinds zijn tijd bij Borussia Dortmund gecharmeerd van Aké, klinkt het. De 27-jarige verdediger zou deze zomer kunnen vertrekken bij City, waar hij geen basisspeler is. Met het oog op het WK in Qatar overweegt Aké een transfer om vaker aan spelen toe te komen.

Aké speelt sinds 2020 voor de Premier League-kampioen, dat 45 miljoen euro voor hem betaalde aan Bournemouth. Chelsea had destijds een eerste optie om hem terug te halen, maar zag daarvan af. De Nederlander stond tussen 2011 en 2017 onder contract bij The Blues, maar een doorbraak in het eerste elftal bleef uit. Na diverse huurperiodes werd hij verkocht aan The Cherries.

Chelsea is dringend op zoek naar defensieve versterkingen. Naast Rüdiger vertrekt Andreas Christensen. Daarnaast lijken César Azpilicueta en Marcos Alonso net als de Deen hun zinnen gezet te hebben op een overstap naar FC Barcelona.