ADO bevestigt: Janmaat (34 interlands) stopt per direct voor verrassende rol

ADO bevestigt: Janmaat (34 interlands) stopt per direct voor verrassende rol

22 June - 11:06
88

Daryl Janmaat stopt met voetballen en gaat aan de slag als technisch manager van ADO Den Haag. Dat maakt de club woensdag bekend. De 34-voudig international ondertekent een tweejarig contract.

Dinsdagavond lekte verrassend uit dat Janmaat aan de slag zou gaan als technisch manager en twaalf uur later is de bevestiging van ADO er. "ADO Den Haag is echt mijn club en heb geen seconde spijt gehad van mijn terugkeer naar de club anderhalf jaar geleden", reageert de oud-speler van sc Heerenveen, Feyenoord, Newcastle United en Watford op de clubsite.

"Ondanks dat ik nog een contract had voor een jaar ben ik gaan twijfelen of ik wel door wilde gaan als voetballer. Mijn ambitie is om in de voetbalwereld actief te blijven, maar dan wel in een andere rol. Toen ik de kans kreeg om deze functie te vervullen bij ADO Den Haag heb ik dan ook niet lang hoeven twijfelen. Ik ben heel blij met deze fantastische kans en wil daarom de club bedanken voor het vertrouwen in mij. Dit is een ideale stap voor mij."

Janmaat krijgt de taak om, samen met de nieuwe trainer Dirk Kuyt, een selectie samen te stellen die kan meedoen om promotie naar de Eredivisie. Edwin Reijntjes, algemeen directeur van ADO, ziet de voormalig Oranje-international als de 'ideale kandidaat'. "Gezien zijn verleden bij de club en het netwerk dat hij heeft opgebouwd zijn wij ervan overtuigd dat hij deze rol uitstekend kan vervullen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s