Ajax doet navraag bij Janssen: 'Altijd kopje koffie bij benzinepomp met Alfred'

Ajax doet navraag bij Janssen: 'Altijd kopje koffie bij benzinepomp met Alfred'

22 June - 13:38 Laatste update: 14:03
56

Ajax heeft hoofdtrainer Alfred Schreuder woensdag officieel gepresenteerd. De opvolger van Erik ten Hag wordt met ronkende teksten ontvangen door de Amsterdammers, die een rondje langs verschillende oude bekenden hebben gemaakt.

Zo werkte Theo Janssen bij FC Twente samen met Schreuder, die toen net gestopt was met profvoetbal en aan zijn trainersloopbaan begon. "In die tijd sprak ik altijd voor de training bij een benzinepomp af met Peter Wisgerhof en Alfred. Dan dronken we een kopje koffie en bespraken we voetbalzaken, elke dag", aldus Janssen in gesprek met de Ajax-kanalen. "Hij is een mensenmens en kan heel goed omgaan met verschillende culturen. Het menselijk contact is echt heel sterk bij hem."

Schreuder heeft zelf jarenlang als middenvelder gespeeld en probeerde met die expertise Janssen bij te spijkeren. "Het ging daarom veel over mijn positionering en wat ik daarin kon verbeteren. Met beelden liet Alfred zien wat ik beter kon doen. Hij was heel erg bezig met details, om zo het geheel enkele procenten beter te maken. Alfred ging overal net iets dieper op in."

Danny Muller maakte Schreuder in de jaren negentig als ploeggenoot mee bij RKC Waalwijk. Toen was hij in feite al een trainer op het veld. "Hij was een heel goede speler en dacht altijd een paar stappen vooruit. Als we scoorden en terug naar de middenlijn renden, was hij alweer bezig om iedereen neer te zetten. De bal lag er net in en hij was dan alweer druk met het volgende", aldus de zoon van de illustere ex-Ajacied Bennie Muller. Hij heeft Schreuder sindsdien stappen zien maken als trainer. "Veel spelers lopen met hem weg. Dat is een goed teken. Ik heb veel vertrouwen in zijn periode bij Ajax."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s