Het nieuwe PSV: met deze spelers gaat Van Nistelrooij mogelijk werken

Het nieuwe PSV: met deze spelers gaat Van Nistelrooij mogelijk werken

23-06-2022 10:15
90

Met Ruud van Nistelrooij als opvolger van Roger Schmidt en daadkracht op de transfermarkt deze zomer, wil PSV zich eindelijk weer eens tot de beste van Nederland gaan kronen. De Eindhovense selectie krijgt inmiddels al aardig vorm. Zó kan het nieuwe PSV eruit gaan zien.

Keeper: hoofdpijndossier eindelijk opgelost
PSV sloeg met Walter Benítez een grote vis aan de haak. De 29-jarige Argentijn is de onbetwiste nummer één, waardoor Joël Drommel naar verwachting een pas op de plaats maakt. Boy Waterman werd binnengehaald als ervaren derde keus, terwijl daarachter het jonge talent Kjell Peersman wordt klaargestoomd. Van Nistelrooij ziet dat het keepersprobleem snel opgelost is.

Rechtsback: Hoever nieuw, voldoende opties
Ki-Jana Hoever is donderdag gepresenteerd als nieuwe rechtsback van PSV. Hij wordt voor één seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers. Of Hoever daadwerkelijk een heel seizoen basisspeler wordt, is afwachten. Met Oranje-international Jordan Teze heeft hij een geduchte concurrent. Phillipp Mwene is de back-up, terwijl talent Shurandy Sambo ook een plekje in de selectie hoopt af te dwingen.

Centrale verdedigers: Boscagli voorlopig nog afwezig
Het centrale duo van PSV werd vorig seizoen gevormd door Olivier Boscagli en André Ramalho. De Fransman is echter nog tot 2023 afwezig. Daardoor hebben Teze en Ramalho voorlopig de beste papieren, al zal Armando Obispo zich niet zomaar neerleggen bij nog een jaar op de bank. Derrick Luckassen, die terugkeerde van een verhuur aan Fatih Karagümrük, is de voorbereiding bij PSV begonnen, maar heeft weinig toekomst. Met Hoever, die ook centraal kan spelen, zijn er voldoende opties. Bovendien is de Braziliaan Marlon, actief voor Shakhtar Donetsk, op de Eindhovense radar beland.

Linksback: Mauro switcht van kant, Max mogelijk weg
Mauro Júnior bleek een ontdekking als rechtervleugelverdediger. Inmiddels is de Braziliaan niet meer weg te denken uit de basis, al switcht hij vermoedelijk wel van kant. De kans is aanwezig dat Philipp Max vertrekt, waardoor Mauro nodig is op links. Ook Mwene en talent Fredrik Oppegard gelden nog als optie op linksback.

Defensieve middenvelder: PSV hoopt op Sangaré en Souza
PSV doet er alles aan om Ibrahim Sangaré nog een jaar te behouden, ondanks de – voornamelijk - Engelse interesse. Van Nistelrooij kreeg alvast positieve signalen van de Ivoriaanse balafpakker, die 'heel graag wil blijven'. Op de achtergrond heeft PSV zijn werk alvast gedaan. De club zit op het vinkentouw voor Vinícius Souza, die vorig seizoen uitkwam voor KV Mechelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Centrale middenvelder: Veerman en Gutiérrez strijden om plek
Schmidt koos regelmatig voor de betrouwbare Erick Gutiérrez naast Sangaré, maar de Mexicaan voelt de hete adem van Joey Veerman in de nek. De Volendammer is al snel uitgegroeid tot basisspeler en zou ook nog naast Sangaré en Gutiérrez kunnen spelen, nu Mario Götze is vertrokken. Ook Marco van Ginkel is nog altijd een optie. Van Nistelrooij heeft hoe dan ook wat te kiezen.

Aanvallende middenvelder: Götze laat leemte achter
Götze laat op het eerste oog een flink gat achter. Met zijn techniek, inzicht en passing was de spelbepaler van grote waarde. Ritsu Doan zou het enigszins op eenzelfde manier kunnen invullen, net als de nog onervaren Richard Ledezma en Ismael Saibari. Van Nistelrooy kan het probleem omzeilen door voor een dynamischer type te kiezen. De naam van Quinten Timber (FC Utrecht) viel eerder. Er lijkt nog wat bij te mogen.

Rechtsbuiten: Madueke wil revanche
Noni Madueke begon furieus aan het vorige seizoen. Hij veegde onder meer Ajax van de mat in de Johan Cruijff Schaal, maar blessures wierpen hem ver terug. Doan ontpopte zich vervolgens tot vaste kracht, maar Madueke lijkt zijn plekje terug te gaan winnen. Met Johan Bakayoko klopt een groot talent op de deur en ook de jonge Braziliaan Savinho wordt naar verwachting spoedig gepresenteerd.

Linksbuiten: PSV tussen hoop en vrees
Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Cody Gakpo vertrekt, maar de sterspeler staat open voor een avontuur. Zijn vertrek zou een aderlating zijn. Yorbe Vertessen lijkt op dit moment het belangrijkste alternatief, na het vertrek van Bruma. PSV gaat vermoedelijk de markt op voor een vervanger van Gakpo. Savinho, die links en rechts uit de voeten kan, lijkt niet meteen aanspraak te maken op een basisplek.

Spits: De Jong moet Zahavi vervangen
Eran Zahavi is inmiddels vertrokken en PSV richt alle pijlen op Luuk de Jong als opvolger. De ervaren Nederlander moet dé nummer negen worden, terwijl de jonge Kroaat Roko Simic in beeld is als tweede spits. Daarachter beschikt PSV voorlopig nog over Carlos Vinícius en Fodé Fofana. Maxi Romero is hard op weg naar de uitgang.

Conclusie
Ruud van Nistelrooij heeft op dit moment weinig reden tot klagen, zeker als hij nog de beschikking krijgt over Luuk de Jong. Tegelijkertijd kan er nog het nodige gebeuren. Voor steunpilaren Sangaré en Gakpo is veel belangstelling en vooral die laatste lijkt een stap te ambiëren. Ook kan PSV in de breedte nog een slag maken, hoewel een aantal spelers voor meerdere plekken in aanmerking komt. Als Gakpo vertrekt, zullen daar de financiële middelen voor zijn.

Zo kan het nieuwe PSV van Ruud van Nistelrooij eruit gaan zien:

Plaats een reactie