Weer geboren Spanjaard naar Deventer: Go Ahead bereikt akkoord met Ajax

Weer geboren Spanjaard naar Deventer: Go Ahead bereikt akkoord met Ajax

22 June - 14:09
64

Enric Llansana gaat zijn geluk buiten Amsterdam beproeven. De bij Ajax opgeleide verdediger annex middenvelder is woensdag gepresenteerd door Go Ahead Eagles.

De 21-jarige verdediger, geboren in het Spaanse Tarragona, loopt al tien jaar bij Ajax rond en heeft 61 wedstrijden namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. Hoewel hij meerdere malen bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht zat, heeft hij zijn debuut in de Eredivisie nog niet gemaakt. Dat moet volgend seizoen in De Adelaarshorst gaan gebeuren: zijn contract liep nog één jaar door, maar is afgekocht door Go Ahead.

Llansana is na José Fontán de tweede geboren Spanjaard die zich deze zomer in de Adelaarshorst meldt. "Ik ben heel temperamentvol. Aan verliezen heb ik een ontzettende hekel, dan slaap ik heel slecht. Als voetballer ga ik dan ook altijd de strijd aan, ik geef nooit op", laat hij weten aan de Go Ahead-kanalen. Llansana heeft een andere positie voor ogen dan hij op De Toekomst gewend was. "De laatste jaren heb ik bij Jong Ajax veel centraal achterin gespeeld, maar bij Go Ahead Eagles is het middenveld mijn beoogde positie. Ja, daar heb ik in de jeugdopleiding van Ajax – vóórdat ik doorstroomde naar Jong Ajax – ook altijd gespeeld. Ik voel me ook meer middenvelder dan verdediger."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s