Feyenoord shopt bij stadgenoot Excelsior: KKD-revelatie Wieffer tweede aanwinst

Feyenoord shopt bij stadgenoot Excelsior: KKD-revelatie Wieffer tweede aanwinst

23 June - 19:05 Laatste update: 19:16
132

Feyenoord heeft na Danilo zijn tweede aanwinst voor komend seizoen vastgelegd. Mats Wieffer heeft een sterk seizoen bij stadgenoot Excelsior achter de rug en komt over van de promovendus.

De in Borne geboren Wieffer werd opgeleid bij FC Twente en verkaste in 2020 naar Kralingen. Daar groeide hij uit tot belangrijke kracht op het middenveld en speelde hij een prominente rol in de promotie, die na een thriller tegen ADO Den Haag werd afgedwongen. Zijn contract liep nog één jaar door, maar is afgekocht door Feyenoord.

Bij de Stadionclub tekent Wieffer een contract tot medio 2026. Technisch directeur Frank Arnesen geeft tekst en uitleg. "Mats is een jonge maar zeer solide middenvelder die we al een poosje in de gaten houden", stelt de Deen. "Hij heeft afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie als een van de dragende spelers van Excelsior bewezen uit het juiste hout gesneden te zijn. Bij ons krijgt hij de tijd en ruimte om zich verder te ontwikkelen als voetballer zodat hij kan laten zien ook op dit niveau mee te kunnen. Dat vertrouwen hebben we zeker."

Wieffer is zelf uiteraard in de wolken na zijn transfer. "Ik had het gevoel dat ik klaar was voor een volgende stap en dan is het extra mooi dat een grote club als Feyenoord zich voor je meldt. Ik hoefde er dus niet lang over na te denken of ik naar Feyenoord wilde. Nu ik hier ben ga ik er alles aan doen om te bewijzen dat ik hier ook hoor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s