Sparta trapt het gaspedaal in: aanwinst nummer acht is op weg naar Rotterdam

Sparta trapt het gaspedaal in: aanwinst nummer acht is op weg naar Rotterdam

24 juni - 11:15
46 Reacties

Tim van Duijn

Sparta legde eerder deze week Omar Rekik en donderdag Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano vast, maar daar blijft het niet bij. De volgende versterking is alweer onderweg: Jason Lokilo van het Poolse Gornik Leczna.

Lokilo is een 23-jarige buitenspeler uit België die ook de Congolese nationaliteit heeft. Hij doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht en maakte in 2015 de overstap naar Crystal Palace. Voor die club maakte Lokilo zijn debuut nooit.

Na verhuurperiodes bij Lorient en Doncaster Rovers, dat Lokilo definitief overnam van Crystal Palace en voor wie hij uiteindelijk 32 wedstrijden zou spelen, kwam hij afgelopen zomer terecht in Polen bij Gornik Leczna. Die club degradeerde uit het hoogste niveau van Polen. 

Lokilo tekent bij Sparta vermoedelijk voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. Na het aantrekken van Lokilo is Sparta er vermoedelijk nog niet. Naar verluidt presenteert de club binnenkort nog een speler, maar onduidelijk is om wie dat gaat.

Sparta legde deze transferperiode al zeven spelers vast: Charles-Andreas Brym, Mike Eerdhuijzen, Youri Schoonderwaldt, Nick Olij, Kitolano, Lauritsen en Rekik.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie