Ajax maakt werk van AZ-captain Wijndal, maar transfer is nog niet rond

Ajax maakt werk van AZ-captain Wijndal, maar transfer is nog niet rond

26 juni - 12:55 Laatste update: 14:32
369 Reacties

Tim van Duijn

Ajax werkt achter de schermen aan de komst van Owen Wijndal, melden bronnen aan VoetbalPrimeur. Ajax wil graag, Wijndal wil graag, maar van een definitieve deal is op dit moment nog geen sprake.

Wijndal is al langere tijd kandidaat om de linksbackpositie te bekleden bij Ajax, maar het was lange tijd onzeker of de Amsterdamse club daadwerkelijk werk van hem zou maken omdat er her en der wat twijfels waren. Volgens goed geïnformeerde bronnen pakt Ajax door en wil het Wijndal ophalen bij AZ. Ajax weet wat er betaald moet worden en Wijndal wil graag komen. Hoewel het er beter uit begint te zien, moeten er wel nog wat obstakels worden overwonnen. Daar wordt volgende week verder over gesproken.

Wijndal verlengde onlangs zijn contract bij AZ met één jaar. Daarbij werd afgesproken dat de linksback voor een vastgesteld bedrag van naar verluidt tien miljoen euro opgehaald kan worden. Als alle seinen op groen staan, dan kan Wijndal in Amsterdam een meerjarig contract signeren: vermoedelijk voor vier of vijf seizoenen.

Het aantrekken van Wijndal is mogelijk de eerste stap die Ajax deze transferperiode zet. Het zet ook in op de komst van Brian Brobbey en Steven Bergwijn, terwijl ook Joshua Zirkzee al langere tijd in beeld is in Amsterdam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s