VI: miljoenen naar Ajax door toptransfer Botman, anderhalve ton voor Heerenveen

VI: miljoenen naar Ajax door toptransfer Botman, anderhalve ton voor Heerenveen

24 juni - 22:27
123

De aanstaande toptransfer van Sven Botman is ook goed nieuws voor Ajax. De centrale verdediger zal Lille OSC voor circa veertig miljoen euro verruilen voor Newcastle United en een deel van die transfersom zal in Nederland belanden.

Botman vertrok in 2020 voor acht miljoen euro naar Noord-Frankrijk en Ajax heeft daarbij een doorverkooppercentage bedongen. Voetbal International weet dat dit de Amsterdammers 2,9 miljoen euro op gaat leveren. Daarnaast krijgt Ajax een opleidingsvergoeding van meer dan één miljoen euro.

Botman doorliep de Amsterdamse jeugdopleiding, maar speelde niet één wedstrijd in de Ajax-hoofdmacht. In het seizoen 2019/2020 deed hij op huurbasis ervaring op bij sc Heerenveen, dat ook profiteert. Volgens VI levert dit de Friezen twee jaar na dato 150 duizend euro op.

In de voorbije twee seizoen viel de naam van Botman regelmatig in het geruchtencircuit. Newcastle United en AC Milan bleken uiteindelijk de meest serieuze kandidaten en vrijdagavond is een bod van The Magpies geaccepteerd door Lille.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast