Bondscoach Nederland baalt van zichzelf na afstraffing: 'Het lag aan mij'

Bondscoach Nederland baalt van zichzelf na afstraffing: 'Het lag aan mij'

25 juni - 07:04
50

Mark Parsons, de bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, kijkt kritisch naar zichzelf na de afstraffing tegen Engeland. Nederland werd vrijdag in een oefenwedstrijd van het kastje naar de muur getikt en richting het EK baart dat de nodige zorgen.

Nederland verloor met maar liefst 5-1 van Engeland. "We maakte ook fouten en onze opbouw was niet altijd goed. Maar als we na een uur zouden stoppen, gaan we hier weg met een positief beeld. Maar het eindigde daar niet en het werd een heel zware avond voor ons", zegt Parsons in gesprek met de NOS.

Parsons wijst erop dat Engeland al langer in training is. "We zijn nog in opbouw en zullen niet het beste team zijn aan het begin van het EK, maar we moeten goed genoeg zijn om een goed resultaat tegen Zweden neer te zetten. En we hebben de wedstrijden tegen Wit-Rusland en Finland nodig om daar te komen."

"Ik voel me verantwoordelijk", zegt Parsons. "Na zestig minuten kantelde de wedstrijd. We wisten dat het vandaag een fysiek gevecht zou worden, ook omdat Engeland twee weken eerder aan de voorbereiding begon. Ik had slimmer moeten zijn en mijn spelers beter moeten beschermen door het veld compacter te maken.”

De speelsters van Oranje waren na afloop kritisch op zichzelf. Parsons neemt ze in bescherming. "Dat kan ik niet accepteren, want ík heb ze in deze situatie gebracht. Het lag aan mij."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie