Clubs trekken aan Ajax-spelers, Schreuder: 'Word hier echt niet meer nerveus van'

Clubs trekken aan Ajax-spelers, Schreuder: 'Word hier echt niet meer nerveus van'

25 juni - 09:31
95

Alfred Schreuder heeft bij FC Barcelona veel opgestoken van Ronald Koeman. De druk is in Spanje nooit van de ketel gehaald, maar toch bleef Koeman te allen tijden rustig. Schreuder noemt dat 'extreem mooi om te zien'.

Schreuder werkte bij Barcelona als assistent-trainer van Koeman. De club stond destijds in de brand en dus was het er zelden rustig. Koeman hield het hoofd koel. "Ik vond dat extreem mooi om te zien, dat daar een man zat die alles had meegemaakt. Ik heb van hem geleerd dat je rustig moet blijven en mensen die het beleid bepalen moet vertrouwen. Dat is hun business. Het elftal is mijn business", zegt Schreuder tegen het Algemeen Dagblad.

Schreuder is naar eigen zeggen 'minder een controlfreak', maar zegt ook niet lui te zijn. "Nee, ik heb geleerd dingen los te laten en mensen in hun kracht te zetten. De fysio, de performancecoach: ze melden zich wel als er iets met een speler is. Alleen moet niemand daar misbruik van maken."

Ajax
De kans bestaat dat Ajax een aantal van zijn basisspelers kwijtraakt. Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui zijn al weg en ook aan spelers als Jurriën Timber, Antony en Lisandro Martínez wordt volop getrokken. Schreuder: "Ik kijk in het leven niet naar wat ik niet heb, ik kijk naar wat ik wel heb. Ook bij Ajax. Dat is extreem veel. Een gezonde club, veel talent, een sterke selectie. Er zijn dus veel mogelijkheden."

Aan het verwachtingspatroon verandert Schreuder niets. "Dat hoort bij Ajax. Maar ik word hier, en dat meen ik echt, echt niet meer nerveus van. Ik ben hier ook omdat ik me hier kan doorontwikkelen. Dat kan alleen met hulp van anderen. Ik zie mezelf als een verbinder, iemand die graag samenwerkt. En we gaan gewoon proberen hier wat moois van te maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast