FC Volendam heeft trainersnieuws: 'Ons eerste doel behaald, zijn er nog lang niet'

FC Volendam heeft trainersnieuws: 'Ons eerste doel behaald, zijn er nog lang niet'

25 juni - 12:25
10

Wim Jonk blijft FC Volendam trouw in de Eredivisie. De 55-jarige trainer heeft zijn aflopende contract met één seizoen, met een optie voor nog een seizoen, verlengd bij de promovendus. 

Het contract van Jonk zou aan het einde van juni aflopen, al deed de oefenmeester na de promotie al de belofte dat hij met Volendam mee zou gaan naar het hoogste niveau. Of de optie in de nieuwe verbintenis gelicht wordt, zal gedurende het seizoen besproken worden. Behalve Jonk verlengt ook assistent-trainer Matthias Kohler tot medio 2023. "Met de promotie naar de Eredivisie is ons eerste doel behaald, maar we zijn er nog lang niet", reageert Jonk realistisch op de clubsite.

"De Eredivisie gaat niet alleen veel meer van onze spelers en staf vragen, ook de club als geheel kan en moet nog veel stappen zetten voordat onze basis stevig genoeg is. Dat is ook logisch bij een meerjarenplan. Nu wacht ons een mooie nieuwe uitdaging en daar kijk ik naar uit." Bestuurslid technische zaken Hans Bond is blij met het aanblijven van Jonk. "De club is in ontwikkeling, de stappen naar een nóg professionelere omgeving waren al ingezet. De komende periode zal die stijgende lijn doorgezet moeten worden om uit te groeien tot een stabiele Eredivisie-club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast