Stekelenburg over goede klik met Ajax-collega's: 'Voorzie grote toekomst Gorter'

Stekelenburg over goede klik met Ajax-collega's: 'Voorzie grote toekomst Gorter'

26 juni - 11:15
83

Maarten Stekelenburg is blij dat hij nog een seizoen door kan bij Ajax. De 39-jarige doelman hoopt de eerste keus te worden van coach Alfred Schreuder.

Hoewel Stekelenburg in september veertig jaar wordt, had hij geen bedenkingen over zijn contractverlenging. "Ik heb geen moment getwijfeld. Ik ben heel fit", zegt hij tegen Ajax TV. "Ik heb een vervelend jaar gehad met een blessure, maar ik ben veel sneller teruggekomen dan verwacht en heb uiteindelijk nog minuten kunnen maken. Ik voel me eigenlijk zo goed dat ik zelf nog door wilde. Gelukkig wilde Ajax dat ook."

Stekelenburg baalt vooral dat hij de Champions League-wedstrijden moest missen. Ajax wervelde door de groepsfase met zes zeges uit zes duels. "Je zou in principe alles spelen, dus dat was wel vervelend." Het was bovendien onzeker of hij terug zou keren. "De diagnose was zo dat het seizoen erop zou zitten. Als je dan de leeftijd hebt die ik heb en er een seizoen uitligt, dan is het de vraag wat Ajax wil en wat ikzelf nog kan na de operatie. Maar ik ben nu helemaal pijnvrij. Ik kan alles weer."

Stekelenburg hoopt de nieuwe trainer Alfred Schreuder dan ook te overtuigen. "Ik heb nog niet met hem gesproken over mijn rol. Ik ben allang blij dat ik nog een jaar doorga. Maar als je er bent en je gaat beginnen met trainen, dan wil je spelen. We zullen zien wat er gebeurt."

Jay Gorter
Tegelijkertijd zal de 63-voudig international ook zijn jongere ploeggenoten proberen te helpen. "In dit geval is dat natuurlijk Jay Gorter. Remko (Pasveer, red.) hoef je niet veel meer te vertellen. Jay komt eraan en is fantastisch bezig. Ik voorzie een grote toekomst hier. De klik met ons drieën is top."

Voetbal International en het Algemeen Dagblad schreven eerder dat Ajax met de huidige keepers het nieuwe seizoen in wil.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast