Fortuna Sittard laat na Flemming ook aanvoerder Rienstra gaan

Fortuna Sittard laat na Flemming ook aanvoerder Rienstra gaan

26 juni - 11:35 Laatste update: 13:15
36

Ben Rienstra staat voor een vertrek bij Fortuna Sittard. De Limburgse club meldt zondag dat de 32-jarige aanvoerder ontbreekt op de training, omdat hij de ruimte krijgt om te onderhandelen met een andere club.

Rienstra staat in de belangstelling van clubs uit Nederland en het buitenland. De middenvelder speelt sinds 2020 voor Fortuna, dat hem overnam van Kayserispor. In de laatste maanden van het voorbije seizoen was hij niet altijd meer zeker van een basisplaats. Dat kwam mede door de concurrentie van Tesfaldet Tekie, die echter uit zijn contract loopt en transfervrij vertrekt. Toch mag ook Rienstra, die nog een contract voor één jaar heeft, uitzien naar een nieuwe werkgever.

Rienstra heeft een turbulente periode achter de rug. Een jaar geleden werd bij de Alkmaarder een hartafwijking geconstateerd. Na vele testen kreeg hij uiteindelijk alsnog groen licht om zijn carrière voort te zetten. Hij speelde het afgelopen seizoen 29 Eredivisie-duels.

Fortuna Sittard toonde zich al behoorlijk slagvaardig op de zomerse transfermarkt. De grootste verrassing was de komst van Burak Yilmaz, maar ook Dimitrios Siovas is komend seizoen nog actief voor de ploeg van coach Sjors Ultee. Daartegenover staat het vertrek van Zian Flemming en vermoedelijk dus ook Rienstra.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast