Miedema: 'Je wil naar het WK, maar ook belangrijker dingen dan balletje trappen'

Miedema: 'Je wil naar het WK, maar ook belangrijker dingen dan balletje trappen'

27 juni - 21:38
23

De Oranje Leeuwinnen moeten dinsdagavond een wedstrijd spelen die ze liever niet hadden gespeeld: de KNVB had wedstrijden tegen Belarus geboycot, na de Russische inval in Oekraïne, maar vond internationaal geen gehoor. Boegbeeld Vivianne Miedema baalt van de ontstane situatie.

De overige landen in de WK-kwalificatiepoule én de UEFA gingen niet mee in de boycot, waardoor voor Nederland een reglementaire nederlaag dreigde. Daardoor zou WK-kwalificatie op de tocht komen te staan, waardoor is gekozen voor een tussenoplossing: Nederland-Belaurs wordt voor lege tribunes ingehaald, zonder volksliederen en andere nationale uitingen. "Ik vind het lastig. Als voetballer wil je natuurlijk naar het WK, maar anderzijds zijn er ook veel belangrijkere dingen dan tegen een balletje trappen op een veld", aldus Miedema in gesprek met De Telegraaf.

De regerend Europees kampioen en vicewereldkampioen heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt in de WK-kwalificatie en moet een achterstand op koploper IJsland goedmaken. "Het blijft moeilijk, ook omdat die meiden uit Wit-Rusland hier niets aan kunnen doen, maar voor ons is het nu gewoon zaak om die drie punten te pakken, zodat we ons weer snel kunnen focussen op het EK."

Na de wedstrijd tegen Belarus speelt Oranje namelijk nog één oefenwedstrijd tegen Finland, voordat het EK van start gaat. In Engeland treft de ploeg van Mark Parsons Zweden, Portugal en Zwitserland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s