Van Nistelrooij moet doorbraak inluiden: 'Mijn kans op speeltijd schat ik goed in'

Van Nistelrooij moet doorbraak inluiden: 'Mijn kans op speeltijd schat ik goed in'

28 juni - 08:29
56

PSV-verdediger Armando Obispo weet dat komend seizoen het jaar van zijn definitieve doorbraak moet worden. De 23-jarige linkspoot kampte de afgelopen jaargang veelvuldig met blessureleed, maar laat deze voorbereiding niets aan het toeval over.

Voor Obispo begon het seizoen namelijk al eerder dan voor andere PSV'ers. "Ik ben tien dagen voor de eerste training van vorige week al op De Herdgang gestart. Uiteindelijk was het belangrijk om rust te nemen, want nu kan ik weer echt honderd procent fit worden", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Voor mij is het nu belangrijk om deze hele periode ook echt fit te blijven en niet weer aan de kant te staan. Je hebt nooit alles zelf in de hand, dat realiseer ik me. Maar alles wat ik wel zelf in de hand heb, grijp ik aan om lichamelijk helemaal in orde te blijven."

De verdediger ducht links in het centrum concurrentie van Olivier Boscagli, al staat de Fransman nog lange tijd aan de kant door een zware blessure. Ook André Ramalho kan als linkercentrale verdediger uit de voeten en volgens het ED is PSV nog op zoek naar een centrumverdediger. Obispo denkt onder Ruud van Nistelrooij door te kunnen breken. "Een nieuwe trainer heeft weer een nieuw idee over de invulling van zijn team", zegt hij.

"Mijn kansen op speeltijd in het nieuwe seizoen schat ik in als goed", vervolgt Obispo, die de speelstijl van de nieuwe PSV-trainer waardeert. "In de jeugdelftallen speelden we ook altijd vanuit balbezit en dat vind ik prettiger en is meer herkenbaar voor mezelf."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie