Xavi Simons gesignaleerd in Eindhoven: PSV-transfer kwestie van tijd

Xavi Simons gesignaleerd in Eindhoven: PSV-transfer kwestie van tijd

28 juni - 18:08 Laatste update: 18:17
200

De overstap van Xavi Simons naar PSV is een kwestie van tijd. De negentienjarige middenvelder van Paris Saint-Germain werd dinsdag tegen het einde van de middag gesignaleerd in het centrum van Eindhoven.

Een oplettende PSV-supporter zette Simons in het bijzijn van teammanager Bas Roorda op de gevoelige plaat. Niet veel later bevestigde het Eindhovens Dagblad dat er geen twijfel over mogelijk is: PSV gaat Simons, onder voorbehoud van de medische keuring, overnemen van Paris Saint-Germain.

De belangstelling van PSV voor Simons lekte zaterdag uit. Sindsdien is het snel gegaan: de talentvolle middenvelder komt op huurbasis over van PSG. Hij gaat één seizoen in het Philips Stadion spelen. Tegelijkertijd zal hij zijn contract bij PSG verlengen. Simons is in Eindhoven de beoogde opvolger van de naar Eintracht Frankfurt vertrokken Mario Götze.

De zoon van voormalig Eredivisie-spits Regillio Simons speelde jarenlang in de jeugdopleiding van FC Barcelona, voordat hij de overstap naar PSG maakte. In de voorbije twee seizoenen mocht hij ruiken aan het grote werk en kwam hij tot elf officiële wedstrijden namens de Parijse hoofdmacht.

In Eindhoven wordt hij niet de eerste huurspeler. Ki-Jana Hoever kwam tijdelijk over van Wolverhampton Wanderers en de Braziliaan Savinho moet via een vergelijkbare constructie losgeweekt worden van de City Football Group. PSV versterkte zich verder met doelmannen Boy Waterman en Walter Benítez.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.