Simons tekent tot 2027 bij PSV: 'Een ontzettend goed gevoel aan overgehouden'

Simons tekent tot 2027 bij PSV: 'Een ontzettend goed gevoel aan overgehouden'

29 juni - 00:15
151

Na de gesprekken met technisch directeur John de Jong en hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij wilde Xavi Simons niets liever dan naar PSV vertrekken. De club verraste dinsdagavond laat met het aantrekken van de middenvelder, die tot 2027 getekend heeft. Maandenlang heeft PSV in stilte aan de deal gewerkt.

Simons heeft meerdere gesprekken gevoerd met Van Nistelrooij en De Jong. "Ik heb daar een ontzettend goed gevoel aan overgehouden", zegt hij op de clubsite van PSV. "Natuurlijk is PSV een grote club. De ambitie die de leiding uitsprak heeft me nog enthousiaster gemaakt. Ik heb in een vroeg stadium met de trainer gesproken en hij heeft me veel verteld over het project dat de club gestart is. Ik weet hoe hij wil gaan spelen en hoe hij mijn rol daarin ziet. Ik ben op een punt in m'n carrière dat ik minuten moet gaan maken. Dat kan hier. Ik ben er klaar voor en wil mezelf bewijzen."

Het was de bedoeling dat PSV Simons zou huren van Paris Saint-Germain. De Franse club was met hem in gesprek over contractverlenging, maar die deal ketste naar verluidt op het laatste moment af. Zodoende kon PSV Simons voor meerdere jaren vastleggen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie