'Ten Hag wilde Malacia al naar Ajax halen, maar durfde het niet aan'

'Ten Hag wilde Malacia al naar Ajax halen, maar durfde het niet aan'

29 juni - 06:48
128

Erik ten Hag ziet met de waarschijnlijke Manchester United-transfer van Tyrell Malacia een wens in vervulling gaan. Als trainer van Ajax overwoog hij de Feyenoorder al naar Amsterdam te halen, meldt De Telegraaf.

Dinsdag werd bekend dat niet Olympique Lyon, maar Manchester United naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe club van Malacia wordt. De Engelse grootmacht gaat 15 miljoen euro neertellen en dat bedrag zou vervolgens nog makkelijk kunnen oplopen tot 17 miljoen. Malacia moet alleen nog zijn jawoord geven.

Ten Hag maakte zich intern sterk voor de komst van de Feyenoorder, die hij als trainer van Ajax al op het oog had. In zijn Amsterdamse periode durfde hij het echter niet aan. 'Sterker zelfs, hij vond het verstandig om de oer-Rotterdammer van 'Zuid' niet te polsen voor gesprekken over een transfer', schrijft De Telegraaf.

Malacia wist dat Ten Hag 'meer dan gecharmeerd van hem was'. De nieuwe manager van Manchester United vindt hem naar verluidt de beste linkervleugelverdediger van de Eredivisie, na Daley Blind, en zou hem dolgraag in zijn elftal bij Ajax hebben gehad. De duels tussen Malacia en Antony in meerdere Klassiekers sterkten Ten Hag in die gedachte.

Malacia geeft vermoedelijk woensdag of donderdag zijn jawoord aan Manchester United. De vijfvoudig Oranje-international treedt in de voetsporen van landgenoten als Ruud van Nistelrooij, Jaap Stam, Robin van Persie en Blind.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.