Dijkhuizen vindt Dallinga-vertrek uit Eredivisie jammer en noemt AZ

29 juni 2022 om 15:25
Laatste update: 29 juni 2022 om 15:25

  Marinus Dijkhuizen is blij voor Thijs Dallinga, die op het punt staat om de overstap naar het Franse Toulouse te maken. De trainer van Excelsior baalt echter wel dat de spits naar het buitenland gaat. Dat is geen verwijt richting Dallinga: Dijkhuizen vindt dat de Nederlandse subtop heeft liggen slapen.

  Alle ogen waren woensdag op de eerste training van Excelsior gericht op Dallinga. Althans, als hij er was: de club heeft hem vrij gegeven in verband met een mogelijke transfer. "De clubs zitten in de afrondende fase, dan heeft het ook geen nut om mee te trainen", zegt Dijkhuizen. "Het zat er al aan te komen, dus voor mij is het geen verrassing. Het geeft ook een bepaalde trots. We hebben een heel mooi traject met elkaar beleefd. Dit zijn twee mooie transfers voor de club", doelt hij ook op de naar Feyenoord vertrokken Mats Wieffer.

  "Dat levert veel geld op voor de club, wat fijn is en natuurlijk ook gewoon terecht. Deze spelers hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Dat is ook een goed signaal naar de andere spelers toe dat er blijkbaar goed werk wordt geleverd. Natuurlijk is het zuur om dat soort spelers te verliezen, maar er zit ook een andere kant aan."

  Dallinga kwam uit de koker van Dijkhuizen. Het aantrekken van de spits had niet beter uit kunnen pakken en dat is ook een compliment voor Dijkhuizen. "Het is een mooie winst voor iedereen. Met Lars Veldwijk ging het ook goed. Qua spitsen heb ik een aardig trackrecord, haha. Mijn band met Thijs is vrij close, ook omdat ik hem zelf gehaald heb. Hij heeft hier veel geleerd en dat is vooral zijn verdienste. We hebben vaak samengezeten, dus er komt zeker nog een moment waarop we afscheid van elkaar gaan nemen."

  AZ
  Ergens vindt Dijkhuizen het ook weer jammer dat Dallinga naar Frankrijk gaat. "Ja, dat hij vertrekt uit Nederland. Wat ik in gedachten had? AZ. En dan een jaartje bij ons stallen. Die clubs zijn allemaal niet gekomen. Ik snap niet dat AZ hem niet gepakt heeft. De stap die Thijs nu maakt is behoorlijk. Ik snap het verder wel en daar moet je ook van profiteren. Dat hebben wij ook gedaan. Ze hebben een mooi plan voor hem, maar ik vind het wel zonde dat hij niet verder gaat in Nederland."

  "In mijn ogen is hij goed genoeg voor de subtop van de Eredivisie, minimaal. Als die clubs dan niet komen, snap ik dat hij een andere keuze maakt. Het is wel zonde voor het Nederlandse voetbal, want hier blijven zou beter zijn geweest. Daar hebben we het wel over gehad, maar uiteindelijk is het aan hem. Ze hebben een mooi plan met hem, dus het is niet zo dat hij naar de club gaat die het meeste geboden heeft. Wat dat betreft is hij in goede handen."