Nederland keert zich publiekelijk tegen Super League: 'Een belangrijk signaal'

Nederland keert zich publiekelijk tegen Super League: 'Een belangrijk signaal'

29 juni - 15:47
84

Het kabinet heeft zich woensdag openlijk uitgesproken tegen een mogelijke intrede van de Super League. Conny Helder, Minister van Sport, keert zich publiekelijk tegen de opzet van het Europese toernooi.

Waar veel Europese clubs zich al negatief uitgesproken hebben tegen de mogelijke komst van de Super League, blijven FC Barcelona, Real Madrid en Juventus achter het plan staan. PVDA-kamerlid Mohammed Mohandis vroeg Helder om commentaar uit Nederland. "Ieder kind in Nederland moet kunnen blijven dromen van op het hoogste niveau uit te komen. Daarom ben ik absoluut tegen de komst van een Super League", aldus de Minister van Sport.

Eerder vroeg het gehele Nederlandse voetbal al of Helder zich wilde uitlaten over de Super League. Just Spee, bondsvoorzitter van de KNVB, is helder over het plan. "Voor een toekomstbestendig Europees voetbal moeten we blijven uitkijken naar nieuwe kansen, maar deze mogen nooit ten koste gaan van de nationale competities. Het is daarom een belangrijk signaal dat de minister zich vandaag in het debat heeft uitgesproken tegen de komst van een Super League", zegt hij op de site van de KNVB.

"Op 11 en 12 juli staat een hoorzitting van het Hof van Justitie van de Europese Unie gepland. Eerder hebben andere regeringsleiders en landen hun positie al bekend gemaakt. Het Nederlandse kabinet geeft nu ook een sterk geluid af dat we onze belangen en open waarden binnen het Europese voetbal moeten koesteren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s