'In de wandelgangen wordt er gefluisterd over 10 miljoen voor Utrecht voor Timber'

'In de wandelgangen wordt er gefluisterd over 10 miljoen voor Utrecht voor Timber'

30 juni - 10:42 Laatste update: 11:54
87

FC Utrecht zou komende zomer wel eens flink kunnen cashen bij een verkoop van Quinten Timber. In de wandelgangen wordt al 'gefluisterd' dat de transfersom, inclusief bonussen, mogelijk oploopt tot een bedrag van tien miljoen euro of nog meer, weet Voetbal International. Timber blijft zelf rustig onder de situatie.

De veelzijdige middenvelder kwam een jaar geleden transfervrij over van Ajax. In een jaar tijd wist Timber zich pijlsnel te ontwikkelen, waardoor er nu veel clubs geïnteresseerd zijn. In de winterstop werd al veelvuldig geïnformeerd naar Timber, die ook zou kunnen rekenen op belangstelling van zijn oude club Ajax en PSV.

Als buitenlandse clubs doorpakken voor Timber en biedingen neer gaan leggen bij Utrecht, dan zou de totale transfersom wel eens op tien miljoen uit kunnen komen, stelt VI. De 21-jarige jeugdinternational heeft nog twee jaar een contract, waardoor Utrecht in principe kan vragen wat het wil.

Zelf probeert Timber zijn hoeft koel te houden. "Het is belangrijk dat ik rustig blijf", zei hij aan het eind van vorig seizoen, toen er ook al genoeg interesse was. "Het is mooi al die positieve aandacht. Maar het kan ook snel omslaan. Het is daarom belangrijk dat ik altijd dicht bij mezelf blijf. Ik heb me goed ontwikkeld, maar het kan nog altijd beter. (...) Ik speel nu in Galgenwaard, het stadion waar ik vroeger als jongetje al zat. Voorlopig is er eigenlijk niks mooiers dan dat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s