Balend NAC Breda krijgt geldboete van KNVB na wanordelijkheden rond ADO-duel

Balend NAC Breda krijgt geldboete van KNVB na wanordelijkheden rond ADO-duel

30 juni - 14:25 Laatste update: 14:38
32

NAC Breda heeft van de KNVB een boete gekregen vanwege ongeregeldheden rond de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Dat heeft de club donderdag naar buiten gebracht. 

Het gaat om gebeurtenissen tijdens de wedstrijd in de play-offs tussen ADO en NAC. Het gaat volgens NAC om 'het afsteken en gooien van vuurwerk, gooien van vloeistof richting speelveld en het aanrichten van vernielingen. Voor aanvang van het duel werd vuurwerk afgestoken in het uitvak. Tevens belandde het vuurwerk op het speelveld, waardoor de wedstrijd later begon. Tijdens het duel werd een speler van ADO Den Haag bekogeld met een beker vloeistof en waren er vernielingen in het stadion.'

'Tientallen stoeltjes zijn afgebroken en richting het speelveld gegooid. Daar waar tevens fotografen aan het werk waren. In de toiletgroepen zijn diverse vernielingen aangericht. Daarnaast zijn op de afscheidingswand bij het uitvak en in het toilet zijn zeer kwetsende leuzen gespoten', meldt NAC.

Dat alles komt NAC op een geldboete van 5000 euro te staan. De club moet daarnaast de kosten betalen voor het herstellen van de schade in het stadion van ADO. NAC onderzoekt de mogelijkheden om de boete te verhalen op de daders.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast