Ajax laat Roggeveen op laatste contractdag naar De Lutte komen na keepersblessure

Ajax laat Roggeveen op laatste contractdag naar De Lutte komen na keepersblessure

30 juni - 19:00
39 Reacties

Nordin 't Hart

Joey Roggeveen is vanaf vrijdag eigenlijk geen speler van Ajax meer, maar de 24-jarige doelman sluit donderdagavond aan bij de Amsterdamse selectie op het trainingskamp in De Lutte. Eén van de keepers van de landskampioen is namelijk geblesseerd afgehaakt.

Trainer Alfred Schreuder heeft doelmannen Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg, Jay Gorter en Sten Kremers in de eerste instantie geselecteerd. Het is onwaarschijnlijk dat Pasveer of Gorter de uitvaller is: eerstgenoemde herstelt nog van een gebroken vinger, terwijl bronnen rond Gorter niet bekend zijn met een blessure van hem. Stekelenburg en Kremers blijven dan nog over. Bij allebei de goalies kan een kwetsuur nog niet uitgesloten worden.

De een zijn dood, is de ander zijn brood: voor Roggeveen is dit een mooie kans om te laten zien wat hij in huis heeft, melden bronnen aan deze website. De 24-jarige doelman ging vorig seizoen naar Ajax en is nu transfervrij. Het is echter niet ondenkbaar dat Roggeveen alsnog een aanbieding ontvangt van de nummer één van de Eredivisie: achter Pasveer, Stekelenburg en Gorter zit Ajax niet breed in zijn keepers. Calvin Raatsie heeft de club namelijk verlaten en Charlie Setford is voorlopig nog geblesseerd.

Ajax pikte Roggeveen vorig seizoen op bij FC Volendam. In de hoofdstad kwam de sluitpost tot één duel in Jong Ajax, tegen Telstar. Bij Ajax was men desondanks tevreden over Roggeveen, mede door zijn professionele houding. Mede daardoor is hij degene die is gevraagd om het keepersgilde te versterken in De Lutte.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie