Van der Meyde 'zuur': 'Ik loop nu echt heel veel geld mis, tienduizenden euro's'

Van der Meyde 'zuur': 'Ik loop nu echt heel veel geld mis, tienduizenden euro's'

30 juni - 15:30
208

Andy van der Meyde zegt tienduizenden euro's mis te lopen door het verbod op BN'ers in gokreclames. De nieuwe wet, aangenomen door minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming), noemt hij 'krom'.

Van der Meyde wil niet zeggen zeggen hoeveel geld hij precies misloopt, maar het gaat in elk geval om 'tienduizenden euro's', beaamt hij. "Het is klote, maar het zijn de regels", reageert de oud-voetballer van onder meer Ajax, Internazionale, Everton en Oranje tegenover het Algemeen Dagblad.

Het verbod zorgt bij hem voor gemengde gevoelens. "Ik snap het aan de ene kant ook wel. Wij zijn voor veel jongeren een voorbeeld. Aan de andere kant denk ik niet dat zij nu minder gaan gokken omdat ik geen boegbeeld meer ben. Overal wordt nog reclame gemaakt. Kijk maar naar Engeland, daar adverteren ze nog steeds op voetbalshirts."

Van der Meyde vindt het uiteindelijk 'allemaal maar een beetje raar', vervolgt hij bij het ANP. "Ik loop nu echt heel veel geld mis. De bedragen lopen tot in de tienduizenden euro's. Natuurlijk ben ik daar een beetje zuur van, maar we moeten door."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast