'Het is een wereld van verschil, toen gingen we naar de stad om het te vieren'

'Het is een wereld van verschil, toen gingen we naar de stad om het te vieren'

01-07-2022 09:33
15

Bram van Polen en Bart van Hintum staan te popelen om memt PEC Zwolle te beginnen aan het nieuwe seizoen. De routiniers hopen zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie, met zo nu en dan een feestje na een overwinning in de Keuken Kampioen Divisie.

Voor Van Polen is het na het promotieseizoen 2011/2012 zijn rentree op het tweede niveau. "Wat ik me daarvan herinner? Vrijdagavond en het was een periode dat we dominant waren", zegt hij tegen ESPN. "We hadden vaak feesten in het weekend, dat zal nu wat minder worden. Het was een leuke periode. Toen is de basis gelegd in de manier van voetballen, waar wij jarenlang van hebben geprofiteerd in de Eredivisie."

Wedden

Meer odds

Van Hintum was er in het kampioensjaar ook bij en volgt de uitspraken van zijn aanvoerder. "Het voetbal van nu en tien jaar geleden is een wereld van verschil. Als we wonnen, gingen we met twee derde van de selectie naar de stad om het te vieren", herinnert de van FC Groningen overgekomen verdediger zich. "De kans dat we dat weer doen, is klein. Het is goed voor de groep om een keer weg te gaan, maar dat zal niet wekelijks zijn. Je hoeft maar één stap in de stad te zetten en je staat al op video."