Ajax en Roda bereiken akkoord: 'Terrence past perfect binnen ons systeem'

Ajax en Roda bereiken akkoord: 'Terrence past perfect binnen ons systeem'

1 juli - 10:34
65

Terrence Douglas is officieel speler van Roda JC. De twintigjarige linksback komt over van Ajax en tekent voor twee seizoenen in Kerkrade. In Amsterdam bleef in officieel debuut in de hoofdmacht uit.

Douglas had bij Ajax een doorlopend contract tot medio 2023, waardoor de Amsterdammers een kleine, niet nader genoemde, transfersom ontvangt. De back, die het afgelopen halfjaar al werd gestald bij FC Den Bosch, heeft al 56 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden op zijn naam. "Mijn korte avontuur in Den Bosch is mij goed bevallen, dat maakte het makkelijker om deze keuze te maken. Ik was klaar voor een volgende stap", stelt Douglas op de kanalen van Roda.

Trainer Jurgen Streppel is blij dat hij Douglas aan de selectie kan toevoegen. "Met de energie en drang naar voren is Terrence een speler die perfect binnen het systeem past wat wij graag willen spelen. Daarnaast heeft hij, ondanks zijn jonge leeftijd, al relatief veel ervaring opgedaan in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax en FC Den Bosch. Wij zijn er dan ook trots op dat Terrence voor de overstap naar Roda JC gekozen heeft."

Douglas speelde sinds 2009 in de jeugdopleiding van Ajax. Eerder deze week speelde hij nog een helft mee met Ajax tegen SV Meppen (3-0). Daarna verliet hij het trainingskamp en kreeg hij de ruimte zijn transfer af te ronden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.