Ünüvar krijgt zijn kans: 'Berghuis, Tagliafico en Klaassen zaten ook op de bank'

Ünüvar krijgt zijn kans: 'Berghuis, Tagliafico en Klaassen zaten ook op de bank'

1 juli - 15:39
71

Alfred Schreuder is tevreden over wat Naci Ünüvar tot dusver in de voorbereiding laat zien. De Ajax-trainer kan de jongeling tegelijkertijd geen garantie op speeltijd geven, waardoor een verhuurperiode tot de mogelijkheden behoort.

Schreuder ziet Ünüvar in De Lutte 'hard werken'. "Iedereen weet dat het een goede speler is, maar bij Ajax zijn heel veel goede spelers", zegt hij op zijn eerste persconferentie vrijdagmiddag. De oefenmeester kan niet verzekeren dat Ünüvar zijn kwaliteiten komend seizoen in de hoofdmacht kan laten zien. "Dat ligt aan de speler zelf. Als hij dingen laat zien die we graag laten zien… Maar goed, we hebben veel goede spelers."

Tot op heden stokt de teller voor de spelmaker op drie officiële duels in de hoofdmacht. Schreuder benadrukt dat Ünüvar dit seizoen aan spelen toe moet komen. "Het zou voor hem beter zijn als hij nu op een hoger niveau gaat spelen, maar dat ligt ook aan hem", zegt de trainer, die zijn pupil niet afschrijft. "Als jonge jongens zich goed ontwikkelen, zijn wij niet blind. Erik heeft ze ook kansen gegeven en dat zullen wij ook doen."

De suggestie dat een basisplaats voor Ünüvar mogelijk gevolgen heeft voor een routinier, heeft Schreuder geen boodschap aan. "Volgens mij hebben Berghuis, Tagliafico en Klaassen vorig seizoen ook op de bank gezeten. Het gaat altijd om het team en niet om één speler."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.