Dost na tien jaar terug op de Nederlandse velden: FC Utrecht presenteert spits

Dost na tien jaar terug op de Nederlandse velden: FC Utrecht presenteert spits

01-07-2022 20:21 Laatste update: 20:33
71

FC Utrecht heeft Bas Dost gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De spits komt transfervrij over van Club Brugge en gaat voor het eerst sinds 2012 weer in de Eredivisie spelen. 

Dat maakt Utrecht via de officiële kanalen bekend. De spits kwam het afgelopen seizoen 35 keer in actie voor Club Brugge en tekent een éénjarig contract bij de club uit de Domstad. 

Technisch directeur Jordy Zuidam is blij de bekende naam toe te voegen aan de selectie. "Het is geweldig om Bas te mogen verwelkomen in Utrecht. Bas is een winnaar, ontzettend gedreven, neemt een enorme bak aan ervaring met zich mee en heeft door de jaren heen laten zien dat hij overal en altijd tot scoren komt", zegt Zuidam op de clubwebsite.

"De afgelopen tien jaar heeft Bas zich in het buitenland laten gelden en nu wil hij FC Utrecht helpen met het verwezenlijken van onze ambities. Wij zijn er buitengewoon blij mee en trots op dat we Bas aan onze selectie mogen toevoegen", besluit Zuidam. Dost vertrok in 2012 van SC Heerenveen en ging naar VfL Wolfsburg. Na avonturen bij Sporting Portugal, Eintracht Frankfurt en Club Brugge is de 33-jarige spits weer in de Eredivisie te bewonderen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s