The Sun bericht over Vitesse-interesse in Scherpen, maar gaat de fout in met foto

The Sun bericht over Vitesse-interesse in Scherpen, maar gaat de fout in met foto

3 juli - 21:56
58

Het Engelse The Sun weet het zeker: Vitesse wil Kjell Scherpen deze zomer terug naar Nederland halen. De boulevardkrant lijkt echter niet helemaal bekend te zijn met de boomlange goalie.

Scherpen staat nog onder contract bij Brighton & Hove Albion, maar Spanjaard Robert Sánchez is de onbetwiste nummer één onder de lat bij The Seagulls. In het afgelopen half jaar werd de Nederlander al tijdelijk gestald bij KV Oostende. Nu wil Vitesse een nieuwe oplossing bieden, meldt The Sun.

Het is wel altijd de vraag in hoeverre de berichtgeving van The Sun op waarheid is berust. Dat het Engelse medium een foto van Brighton O23-doelman Tom McGill heeft gebruikt bij het stuk over Scherpen, spreekt dan ook niet echt in het voordeel van de krant.

Vitesse kan een nieuwe doelman wel goed gebruiken. Markus Schubert en Jeroen Houwen maakten vorig seizoen meerdere grote fouten bij de Arnhemmers, terwijl derde doelman Daan Reiziger voorlopig is uitgeschakeld met een blessure. Bij Brighton ligt Scherpen tot medio 2024 vast. Een jaar geleden speelde hij nog voor Ajax. In de afgelopen interlandperiode maakte Scherpen wel deel uit van Oranje, na een blessure van Tim Krul.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast