'Weer was goed in Griekenland, het voetbal viel erg tegen: slecht georganiseerd'

'Weer was goed in Griekenland, het voetbal viel erg tegen: slecht georganiseerd'

4 juli - 15:57
7

Jordy Tutuarima waagde zich vorig seizoen aan zijn eerste avontuur buiten Nederland, maar had het na één jaar in Griekenland wel gezien. De linksback uit Velp verruilde Apollon Smyrnis voor PEC Zwolle.

Tutuarima kwam vorig seizoen tot zeventien officiële wedstrijden en degradeerde uiteindelijk met zijn club. "Ik wilde sowieso graag terug naar Nederland. Na een jaar in Griekenland was het mooi geweest. Het weer daar was goed, maar het voetbal viel erg tegen. Het was slecht georganiseerd", maakt hij in gesprek met De Stentor de balans op. "Bovendien krijgt ons oudste kind de leeftijd om naar school te gaan, daarom vinden we het als gezin ook fijn om weer in Nederland te zijn."

De oud-speler van onder meer Telstar en De Graafschap wordt één van de ervaren krachten die met PEC om promotie moet gaan strijden. "De club was erg doortastend en maakte gelijk heel duidelijk dat ze vol voor mij wilde gaan. Ik heb goede gesprekken gehad met de trainer (Dick Schreuder, red.) en hij sprak veel vertrouwen uit. De interesse uit de Eredivisie werd niet echt concreet en een stap naar PEC voelde gelijk goed."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie