PSV legt verantwoording af voor Til-transfer: 'Gaan deze discussie niet uit weg'

PSV legt verantwoording af voor Til-transfer: 'Gaan deze discussie niet uit weg'

4 juli - 19:01
373

Een woordvoerder van PSV heeft verantwoording afgelegd voor de transfer van Guus Til. De overgang is enigszins omstreden, aangezien PSV een transfersom betaalt aan het Russische Spartak Moskou.

Door de oorlog in Oekraïne heeft Rusland internationale handelssancties opgelegd gekregen. Sommige mensen vragen zich af of het ethisch wel verantwoord is om dan zaken te doen met Spartak. Een woordvoerder van PSV reageert daar tegenover Voetbal International op. "Natuurlijk snappen wij die discussie en gaan we die ook niet uit de weg. Maar we hebben onze afwegingen zorgvuldig gemaakt en om meerdere redenen besloten het op deze manier toch zo te doen."

"Spartak Moskou en de eigenaren staan niet op de sanctielijst van de Europese Unie", vervolgt de woordvoerder. "Daarnaast geeft de FIFA aan dat als je voetballers uit Rusland en Oekraïne aan het voetballen kan krijgen, clubs dat niet moeten laten. En wellicht het belangrijkst, is het belang van Guus Til zelf. Die is ontzettend blij dat hij nu bij PSV zit. Hij wilde weg uit Rusland en zocht naar zekerheid en stabiliteit. Die hebben wij hem met dit meerjarenplan gegeven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast