Vorig jaar riep iedereen Ajax, ik denk nu dat het richting 50/50 gaat

"Vorig jaar riep iedereen Ajax, ik denk nu dat het richting 50/50 gaat"

4 juli - 21:50
230

Als PSV Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré binnenboord weet te houden is het titelfavoriet, voorspelt ESPN-verslaggever Hans Kraay jr.. Het voordeel zou ook door de veranderingen bij Ajax wel eens de kant van de Eindhovenaren op kunnen vallen.

Ajax is succestrainer Erik ten Hag kwijtgeraakt en heeft met Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui al twee basisspelers verloren. Daar blijft het waarschijnlijk niet bij, want Lisandro Martínez is hard op weg naar Manchester United en ook aan Antony wordt getrokken. "Vorig jaar riep iedereen Ajax, ik denk nu dat het richting 50/50 gaat", zegt Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen bij VoetbalPraat op ESPN. Kraay jr. vult aan: "Als Gakpo en Sangaré blijven, is PSV wat mij betreft titelfavoriet."

"Het is ook het goede moment", zegt Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad. "Ajax is in transitie: een nieuwe trainer, een nieuwe technische leiding, veel nieuwe spelers. Het is niet meer de lijn-Ten Hag die door wordt getrokken. PSV probeert te investeren omdat ze voelen dat het nu kan. Het gaat niet alleen om de titel, maar ook aanhaken in de Champions League. Als dit nog drie jaar zou duren, wordt afhaken definitief afhaken."

Het valt Kraay jr. op dat spelers vallen voor het verhaal van PSV. Algemeen directeur Marcel Brands krijgt daar de credits voor. "Hij is nu zijn geld al waard. De manier waarop hij Xavi Simons en Luuk de Jong over de streep getrokken heeft. Na één gesprek zijn spelers om. Je hoort het aan Til, Xavi Simons en Luuk de Jong."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast