'Werd me een verhoging aangeboden, maar ik wilde verhoging op niveau topspelers'

'Werd me een verhoging aangeboden, maar ik wilde verhoging op niveau topspelers'

4 juli - 22:56
18

Tarik Tissoudali heeft meermaals de kans gehad om KAA Gent deze zomer te verlaten. De Belgische club deed hem een aanbieding voor contractverlenging, maar Tissoudali heeft vooralsnog niet geaccepteerd.

Verschillende clubs uit verschillende landen hebben direct of indirect een poging gedaan voor Tissoudali, die in België ontketend is. "Er kwamen concrete aanbiedingen. Mooie clubs – een topclub uit Turkije en een Zwitsers team – maar het was niet overtuigend genoeg om weg te gaan. Ik heb niet eens de moeite gedaan om er met Gent over te praten. Dat was het niet waard", vertelt Tissoudali aan Het Nieuwsblad. "In Turkije wou ik niet spelen, in ieder geval niet bij die club. In Zwitserland ook niet. Koud daar", lacht hij.

Tissoudali vertrekt alleen als 'alles klopt'. Gent deed hem een aanbieding dat volgens zijn zaakwaarnemer niet goed genoeg was. "Dat vond ik ook. Er werd me wel een verhoging geboden, maar ik wilde een verhoging op het niveau van de topspelers. Het lag vast aan corona, dat ga je wel weer horen", lacht hij opnieuw.

Wat hoopt Tissoudali voor komend seizoen? "Ik mik persoonlijk op de top vier, zodat we kunnen meedoen voor het kampioenschap. Union, Antwerp, Club Brugge, Anderlecht, Genk: die moeten allemaal wennen aan een nieuwe coach. Dat is niet altijd makkelijk. Dat speelt in het voordeel van Gent. Wij hebben nog wel versterking nodig, vooral in de breedte. Jordan Torunarigha is weg. Met hem kon er achterin constant worden doorgewisseld. Dat was onze kracht na Nieuwjaar. Achterin waren we heel sterk. Nog een goeie keeper hebben we ook nodig, want er is er een weg."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast