FC Emmen vervolgt Peruaanse tour en presenteert tweede aanwinst in twee dagen

FC Emmen vervolgt Peruaanse tour en presenteert tweede aanwinst in twee dagen

5 juli - 13:10 Laatste update: 13:16
47

FC Emmen heeft zijn derde zomerversterking gepresenteerd. De 22-jarige spits Gonzalo Sánchez tekent voor twee seizoenen op de Oude Meerdijk, met een optie voor een extra seizoen.

Sánchez is een Peruaan met een Italiaans paspoort. Hij komt over van Alianza Atlético Sullana uit zijn vaderland. Bij Emmen moet hij Reda Kharchouch, die het afgelopen seizoen werd gehuurd van Sparta Rotterdam, doen vergeten. In het verleden kwam Sánchez meerdere malen uit voor de jeugdelftallen van Peru.

Opvallend: Sánchez is de derde Peruaan in de selectie van Emmen. Verdediger Miguel Araujo verlengde onlangs, terwijl de Drentse club maandag al Fernando Pacheco aantrok. Voor Emmen is Sánchez de zesde Peruaan in korte tijd. Sergio Peña, Didier de La Torre en Jean-Pierre Rhyner waren de afgelopen jaren ook bij Emmen actief.

Voorzitter Ronald Lubbers is blij met de komst van Sánchez. "Gonzalo heeft een zware blessure gehad en is een centrumspits die we de tijd geven. We hopen dat zijn in het verleden bewezen potentie tot wasdom gaat komen. Vandaar ook dat we hem voor twee en eventueel drie seizoenen hebben vastgelegd", reageert hij op de clubsite.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast